درمان افسردگی شدید در کودکان

فرزند من به افسردگی مبتلا شده ، حالا باید چه کنم؟

افسردگی کودکان

نکاتی برای والدین کودکان یا نوجوانان مبتلا به افسردگی برای مقابله با این وضعیت در خانه یا مدرسه

افسردگی یک وضعیت پزشکی جدی است که می تواند بر توانایی کودکان در برقراری ارتباط با دوستان و خانواده ، لذت بردن از فعالیت های روزمره عادی ، حضور در مدرسه و تمرکز بر درس ها ، و لذت بردن از دوران کودکی تأثیر منفی بسیاری بگذارد.

تشخیص مناسب و ارائه یک برنامه درمانی شروع خوبی برای درمان این شرایط است ، اما کار کردن با کودک مبتلا به افسردگی نیاز به زمان دارد و این عارضه می تواند عود کند. لذا مطالعه این مقاله به شما کمک می کند تا بدانید که در طی این فرایند باید چه انتظاراتی داشته باشید و چه زمانی باید به دنبال کمک بیشتری باشید.

علائم را درک کنید

در بزرگسالان ، ویژگی های مشخص کننده افسردگی حاد شامل داشتن روحیه ای افسرده و به دور از نشاط در تمام روز است که به مدت دو هفته یا بیشتر به طول انجامد ، اما برای کودکان ، شما بیشتر از همه می توانید شاهد تحریک پذیری انها باشید.

مراقب این علائم باشید:

  • کودک شما بیشتر اوقات تحریک پذیر ، ناراحت ، کسل و خسته باشد
  • از فعالیتهای معمول لذت نمی برد
  • خیلی زیاد یا خیلی کم می خوابد
  • افزایش وزن یا کاهش وزن ناگهانی را تجربه کند
  • احساس ناامیدی یا درماندگی کند
  • در تمرکز یا تصمیم گیری مشکل داشته باشد
  • مدام خسته باشد.
  • به مرگ یا خودکشی فکر کند.

از درمان چه انتظاری دارید ؟

درمان افسردگی می تواند زمان بر باشد و بعضی اوقات شامل برخی ازمون و خطاها می باشد. هیچ دو کودکی مثل هم نیستند ، پس مهم است که در پروسه درمان صبور باشید تا کودکتان احساس امنیت کند

آموزش: آموزش فرزندتان در مورد افسردگی اولین قدم اساسی ای است که می توانید در این راستا بردارید. این کار به فرزند شما کمک می کند تا دلایل احتمالی این بیماری (ژنتیک ، عوامل محیطی ، تحریکات مختلف ، استرس) را درک کند ، با شیمی مغز خود (سروتونین کم) اشنا شود و خود را کمتر سرزنش کند. همچنین این امر باعث می شود که فرزند شما این موضوع را موضوعی عادی در نظر بگیرد.

روان درمانی: مشاوره و روان درمانی گزینه مناسبی برای کودکانی است که با افسردگی دست و پنجه نرم می کنند. انواع مختلفی از مشاوره ها وجود دارد و آنچه ممکن است برای یکی مناسب باشد ممکن است برای دیگری مؤثر نباشد.

برای کودکان بسیار کوچک ، بازی درمانی گزینه بسیار مناسبی است. اما برای کودکان و نوجوانان بزرگ تر ، درمان شناختی – رفتاری (CBT) می تواند مؤثر باشد. یافتن بهترین شیوه درمان برای بیمار معمولا زمان می برد. بنابراین مدام با درمانگر در تماس باشید و از مطرح نمودن سؤالاتتان نترسید. چرا که شما کودکتان را بهتر می شناسید.

دارو: ممکن است دارو برای موارد متوسط ​​تا شدید ضروری باشد ، اما دارو در ترکیب با مشاوره بهتر عمل می کند. مدیریت دارو بسیار مهم است و باید تحت نظارت دقیق پزشک تجویز شود.

بستری شدن در بیمارستان: برای موارد شدید افسردگی ، از جمله تمایل به خودکشی ، بستری شدن در بیمارستان الزامی است.

چه انتظاری از درمان در خانه دارید ؟

حتی دارو هم سریعا باعث بهبود افسردگی نمی شود. درمان می تواند طولانی و دشوار باشد. والدین می توانند با انجام موارد زیر از کودکان خود پشتیبانی کنند:

تشویق کودک برای انجام ورزش های روزانه (لازم نیست کودکتان حتما به صورت حرفه ای ورزش کند بلکه کمی پیاده روی هم کافی است.

نظارت بر هرگونه داروی مصرفی (نظارت بر نحوه مصرف دارو توسط کودک بسیار مهم است).

اندکی از وقت خود را گذاشته و به مشاوره با کودک خود بپردازید چرا که این کار به شما کمک می کند تا احساسات او را درک کنید.

وظیفه شماست که وقتی فرزندتان در خانه است به حرف های او ، گوش فرا دهید و از او به صورت بی قید و شرطی پشتیبانی کنید.
غذاهای سالم بپزید. انتخاب سبک زندگی سالم می تواند به روند درمانی کمک کند.

عادت های خواب سالم را تشویق کنید.

چه انتظاری از درمان در مدرسه دارید؟

اجرای خوب روند درمان در مدرسه بسیار دشوار است چرا که عدم تفکر و تمرکز باعث بروز اختلالاتی در روند درمان افسردگی می شوند. مهم این است که معلم کلاس و یک مشاور مدرسه یا روانشناس در تیم درمانی وجود داشته باشند تا به فرزندتان کمک کنند که درمانش را تکمیل ماید.

تطبیق با کلاس ممکن است در این مدت به فرزند شما کمک کند. در مورد موارد زیر با معلم کلاس فرزندتان صحبت کنید:

  • ارائه زمان بیشتری برای انجام تکالیف و آزمایش های طولانی
  • تقسیم تکالیف به بخش های قابل کنترل (این کار مخصوصا برای کودکانی که به نظر دست پاچه می ایند بسیار مفید است)
  • کمک به انجام برنامه های مطالعاتی یا مشق شب
  • تهیه نسخه ای از یادداشت های کلاس (برای کودکانی که در تمرکز مشکل دارند مفید است)
  • انجام تست در اتاق آرام و عاری از حواس پرتی

اگر کودک شما در طول روز نیاز به استراحت داشته باشد ، داشتن برنامه ای برای استراحت مفید خواهد بود. برنامه ممکن است شامل معاینه روزانه و صحبت با مشاور مدرسه یا روانشناس در مراحل اولیه درمان و قرار ملاقات هفتگی با روان درمانگر باشد

در طی درمان باید از فرزندتان چه انتظاری داشته باشید

کودکان و نوجوانان مانند بزرگسالان نیستند. بنابراین انها حتی وقتی که یک دوره افسردگی را پشت سر می گذارند ، با سرعت رشد کرده و تغییر خواهند کرد. به همین ترتیب ، علائم می توانند در طول درمان تشدید شده و کاهش یابند. ممکن است به محض اینکه متوجه شدید افسردگی عود نموده ببینید که بیماری به سرعت در حال افزایش است.

تحریک پذیری ، احساس غرق شدن و طغیان در کودکان افسرده بسیار شایع است. هر چقدر که درک این نوع رفتارها برای والدین دشوار باشد، مهم است که والدین آرام باشند و روی گوش دادن فعال به تمام حرف های کودکانشان تمرکز کنند. چراکه بیماری روانی یک بیماری پیچیده است.

در واقع بیماری های روانی را نمی توان متوقف کرد. اما می توان انها را تسکین داد. با برخورداری از درمان مناسب و پشتیبانی کافی ، کودک شما می تواند یک بار دیگر از کودکی خود لذت ببرد.


نظر خود را بیان کنید